Vloerverwarming

Een van de werkzaamheden die ik verricht is het leveren en aanbrengen van vloerverwarming.

Informatie over de vloerverwarming zelf

De vloerverwarmingsbuis
De geïnstalleerde vloerverwarmingsbuizen zijn van een hoogwaardige kwaliteit, zuurstofdicht en gefabriceerd volgens de normen van ISO-9002 en DIN 4726 (dowlex) en voorzien van KIWA/KOMO keurmerk. Op de buizen is een fabrieksgarantie van 50 jaar van toepassing. Binnen 10 jaar wordt bovendien gevolgschade aan derden vergoed.

Bij de fabricage van de buizen worden hogere normen dan de vereiste aangehouden. De buis bestaat uit 5 lagen, waarvan de EVOH-laag de belangrijkste is: deze laag is zuurstofdicht en wordt beschermd tegen beschadiging door twee lagen aan de binnen- en buitenzijde.

De regelunit
De regelunit is het hart van de vloerverwarming. Hiermee wordt de temperatuur in de vloerverwarming geregeld. De regelunit wordt aangesloten op de bestaande verwarmingsinstallatie. Bij een installatie op stadsverwarming wordt een aangepast regelunit geïnstalleerd.

De plaats van de regelunit wordt in onderling overleg bepaald. Door de compacte uitvoering kan het apparaat op diverse plaatsen gemonteerd worden, maar plaatsing in de meterkast is niet toegestaan. Op de regelunit is een garantie van 5 jaar van toepassing.